Læsetid: 6 minutter

Oplevelser og forandring

-kan findes og skabes alle vegne

Tá vandreskoene på, og gå ud af din dør….hvis du er opmærksom kan du finde oplevelser og opleve nye ting alle vegne. Mærk jorden under dine fødder, bemærk duftene omkring dig – brug dine sanser når du er ude i det fri.
Det har ikke nødt at være store livsændrende oplevelser, for at give dig inspiration og forandring i tilværelsen – det kan være alt fra en ny smuk blomstereng der er dukket op, som du aldrig har set før til de mest betagende bjerge der bliver bestiget og besejret.

Du kan selv skabe forandring – et lille skridt ad gangen

Vi beklager os ofte over at alt er det samme og aldrig i forandring, men det er det der giver os en tryghed fordi vi kender området og kender vores livs rutiner og at det aldrig forandres. Men selvom vi mennesker gerne vil tæmme naturen og gør vores til, at den arter sig som vi vil have den til, er der visse ting vi ikke kan kontrollere, og disse forandringer er dem der ligger for dine fødder, hvis du gerne vil se dem. Vi mennesker er skabt til bevægelse og til at tilpasse os forandringer….så gør nu noget ved det, hvis du føler at alt er det samme – dag ud og dag ind….det kan gøre en verden til forskel i dit liv.

Start i det små

Der er mange måder at skabe forandringer og oplevelser på i dagligdagen – hvis du f.eks kører den samme rute på cykel hver eneste dag, eller går den samme rute på samme tidspunkt, sætter dig på samme plads i bussen eller toget, eller har den samme rutine omkring aftensmaden eller morgenmaden – så start i det små, hvis du gerne vil udforske lidt andet på din vej, eller idet hele taget gerne vil have forandring – ændre nogle få ting af gangen.
Det kan starte med en ganske lille – tilsyneladende – ubetydelig ting, men mange små ubetydelige ting kan ligepludselig blive til en ganske betydelig ændring i dit liv.

Beslut dig for at skabe forandring

Kør en anden rute end du plejer, og prøv at være opmærksom på omgivelserne. Sæt dig et andet sted i toget eller bussen….bare for at gøre noget andet. Hvis du drikker formiddagskaffe på samme tidspunkt hver eneste dag, så prøv at rykke tidspunktet, eller skift til te, eller en anden lille ændring der gør at du bare gør noget anderledes end du plejer. Vær opmærksom på dine tanker og de ting du hører og ser – giver de små forandringer dig noget der gør dig en lille smule gladere?

Gør det noget ved dine tanker – tænker du mere positive tanker? Hvis det har denne effekt på dig, er du på det rette spor. Kast dig ud i forandringen, og vær taknemlig for det nye pust i din tilværelse – se på verden med andre øjne og se mulighederne for at ændre lidt på din vej, fremfor bare at acceptere at vejen er lagt på forhånd og ikke kan laves om. Lav en lille ændring hver dag.

Oplevelser i det lille og det store perspektiv

Man kan finde oplevelser i det område man bor i, som man ikke ville have troet fandtes omkring det næste hjørne – eller idet hele taget i et område man tror man kender godt.
For at nævne et eksempel fra mit eget liv, kan jeg nævne et restaurantbesøg der viste sig at være noget ganske særligt.

På Lolland ligger en lille by, Onsevig, 13 km nord for Nakskov. Jeg havde hørt om Onsevig Havn og Onsevig Camping….and that’s it! Men en lille restaurant ”Den fuldkomne Fisker” blev anbefalet af mange…og jeg tænkte ”hvad kan de da have at byde på”? Jeg burde da have hørt om det hvis det er så godt som alle siger. Jeg har været på mange spændende restauranter at spise – også gourmetrestauranter, både her i landet og udenlands og tænkte, at det da skulle prøves, men i øvrigt ikke satte mig for høje forventninger.

Men denne lille hyggeligt indrettede restaurant, med det mest imødekommende, vedkommende personale jeg nogensinde har mødt, og de mest alsidige smagsvarianter, multikulturelle udtryk generelt, fantastiske filosofi om lokale råvarer og spontan live flamencosang, slog totalt benene væk under mig. Jeg taler stadig om det, og anbefaler det til alle at prøve det, da jeg virkelig følte at jeg fik et fantastisk lækkert stort stykke kage med smag af hele verden i en lille bid – i en lille by væk fra Alfarvej.

Oplevelserne kan gribes

– også hvis du har børn!

Sådan nogle oplevelser findes, og kan findes tæt på dig – hvis du leder efter dem og holder sanserne åbne overfor forandringer og muligheder. Man har ikke nødt at vente til ferien med at få oplevelser man kan ”leve på” indtil den næste ferie – få dem i hverdagen også. Hvis du nu tænker…..ja men hvad med når man har børn og dagligdagen går op i madpakker og hente/bringe og skole og, og, og…..dertil vil jeg sige, at der stadig kan laves ændringer og findes oplevelser i hverdagen – hvis man vil. (Jeg er godt klar over at dette udsagn kan blive upopulært, men læs nu lige artiklen færdig før du klikker væk).

”Håndgribelige” tips

• Slå et telt op i haven, det kan sommer såvel som vinter være en forandring i hverdagen at ligge i telt…selvfølgelig med den rette påklædning og i øvrigt at man tilpasser denne ”telttur” til forholdene. Selvom man bare ”leger” at man er væk fra hjemmet, kan selv den mindste ændring nærmest være befriende.

• I stedet for at bestille pizza eller at varme en købe-pizza op i ovnen, så lav selv din egen pizza – bestem selv din topping. Børn vil også synes det er sjovt at være med til at bestemme hvad der skal på. Lav nogle små pizzaer, så man kan smage noget forskelligt.

• Tá på skovtur – også om vinteren…selvom der ligger sne kan man godt tage på skovtur med varm kakao og hjemmebagte boller…eller bare en købebolle eller noget helt andet – det er ligegyldigt – ideen er, at man er ude i naturen og oplever naturen på en anden måde end man ellers ville gøre. Hvem ved, det kan være det bliver en ny favorit!

• Gå en tur med proviant på ryggen og se hvor turen går hen – find et sted at sætte dig hvor du ikke har tænkt på at hvile før – se dig omkring – opdager du ting du aldrig før har skænket en tanke?

Selvfølgelig vil der da være nogle ting som man bliver nødt til at ”sætte ind i et skema”, for at
hverdagen kan køre på skinner, men der er også andre ting i hverdagen som man kan ændre på
– et lillebitte skridt ad gangen – hvis man vil!

Tidligere artikelVentetid i lufthavnen
Næste artikelContinental eller english breakfast?