Læsetid: 4 minutter

Mine anbefalinger til rejselekture til USA-turen, hvis du skal på roadtrip. Både under forberedelserne til rejsen, og som baggrundsviden, til inspiration og forventningens glæde.

Wildwild

Af Sheryl Strayed

Skønlitteratur/selvbiografi.
Udgivet 1. januar 2013
Forlag: Atlantic Books
Sideantal: 336

Sheryl står i et vendepunkt i sit liv. Hun mister sin mor, og er separeret. Hendes følelser er et kaos, og hun er ude på en følelsesmæssig selvdestrutiv deroute. En dag fanger hendes opmærksomhed tilfældigt en bog, om vandring på PCT-Pacific Crest Trail, som er en af USA’s tre store legendariske vandreruter. Den strækker sig fra syd til nord. Igennem ørken og nationalparker. Kulde, ubarmhjertig varme og landskab.

Sheryl har ikke vandret de store ture før, men hun beslutter sig for at gennemføre denne -i hvert fald frem til ”Bridge of the Gods” i Oregon, som hun mente ville være et passende punkt at ende sin rejse på. Hun får skaffet alt udstyr, og begiver sig helt alene ud på dette eventyr. For at finde orden i kaos, og få styr på sig selv og sit liv. Men det er en barsk tur, der bringer hende nogle afsindige udfordringer, hvor de fleste ville have givet op. Men hun måtte fortsætte. Hun havde solgt alt hvad hun ejede for at kunne vandre på PCT, og hendes liv var et kaos. Bogen fortæller om hendes indre kamp, såvel som de oplevelser der gør, at hun finder ind til sig selv. Fortællingen om det hun møder på sin vej af udfordringer i den barske natur, er det der gør den spændende som rejsebog. Tag den med på rejsen til USA, eller bliv inspireret af hendes fortælling til selv at gå på oplevelse i den amerikanske natur.

Dette er en virkelig historie. Sheryl er i dag forfatter, og bogen er ligeledes blevet filmatiseret med Reese Witherspoon i hovedrollen. Den kan bestemt også anbefales. Den er hjertevarm, hjerteskærende og fantastisk inspirerende. Witherspoon er ikke bare et pretty face!

Road Trip USAroadtrip_forside

– Cross-Country Adventures on America’s Two-Lane Highways

Af Jamie Jensen

Praktiske informationer/rejsebog/planlægning
Udgivet 11. juni 2015
Forlag: Avalon Travel Publishing
Sideantal: 952

I denne bog har Jamie Jensen simpelthen betegnet forskellige ruter igennem USA på kryds og  tværs. Fra nord til syd og øst mod vest. Du kan hente meget inspiration til hvor turen skal gå hen, men også ideer til finurlige roadside
attractions, som kommer forbi dig på din vej. Ruterne er nøje beskrevet- hvor man skal dreje af, hvor man kan overnatte, spise, seværdigheder undervejs- også dem man normalt ikke ser i turistguiden.

Alle ruterne har farvekoder – så selv om det er en bog med mange informationer, kan du nemt finde dem du skal bruge om din rute. Et musttil planlægningen af et roadtrip i USA. I hvert fald som ”begynder” er den en stor hjælp.

På drømmenes afveje i USAen-roadbook_forside

– en road book

Af Tore Grønne

Roadtrip/inspiration/biografi
Udgivet 18. april 2016
Forlag: Turbine
Sideantal: 207

Tore Grønne er journalist, forfatter og er medlem Eventyrernes Klub. Han har de seneste fire år boet i USA, og har krydset landet på kryds og tværs i bil og på cykel.

I denne road book fortæller han om de mange mennesker, han er kommet helt tæt på undervejs: om excentriske drømmere, bumser og beats i en knallertbande i San Francisco; om den tatoverede præst i Colorado; om nybyggerne langt ude i Arizonas nådesløse ørken; om anarkisten og godstogsbumsen, der genopfinder sig selv efter en tur bag tremmer. Historierne er alle krydret med baggrund, historiske tilbageblik og anekdoter, mens der styres uden om de fortærskede klichéer om USA og amerikanerne. Samtidig bringer Tore læseren med ud i vidtstrakte, amerikanske landskaber og ind i ikoniske nationalparker. Bogen er spækket med fantastiske fotos. En inspirerende fortælling og rejsebog, som netop skaber et indblik i det der er bag ved overfladen. For mig var det en sidevender- det tog mig to dage, så var eventyret med Tore Grønne forbi.

Glimt af Amerikaglimt-af-amerika

Af Anders Agner Pedersen

USA/samfund/baggrundsviden
Udgivet 27. marts 2015
Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Sideantal: 522

USA er kontrasternes land. Stedet med ubegribelig rigdom, skønhed og glamour. Stedet, hvor drømme kan blive til virkelighed. Men samtidig også stedet, hvor millioner lever under fattigdomsgrænsen, og hvor grundlaget for din eksistens kan styrte i grus, hvis du mister dit arbejde. Det er landet der på godt og ondt sætter den internationale dagsorden, både politisk, økonomisk og kulturelt.

Anders Agner Pedersen har sammensat et hold af førende USA skribenter som hver især giver deres lille glimt af et stykke af USA – set fra forskellige samfundsperspektiver.

Bogen giver et spændende indsigt i et USA som man ikke sædvanligvis oplever som turist, og er en spændende skildring af forskellene i landet.

Jeg vil bestemt anbefale dig at læse bogen, hvis du som jeg, har interesse i både det man ser på overfladen, og det der ligger nedenunder. Den giver et godt indblik i forskellighederne i det amerikanske samfund.

Tidligere artikelGorillatrekking i Bwindi
Næste artikelTransportsyge og kvalme