Forside Rejsetips Generelle rejseråd Ventetid i lufthavnen

Ventetid i lufthavnen

Læsetid: 2 minutter

Spar dig for frustrationerne

Man kan spare sig selv for mange frustrationer, hvis man fra starten af ens rejse, væbner sig med tålmodighed, og bare accepterer, at der kan være ventetid i lufthavnen, eller generelt på ens rejse. It’s all part of the experience….

Forbered dig på ventetiden

Ventetiden kan være lang – især hvis den gratis wifi i lufthavnen ikke virker. Så forbered dig på ventetiden, f.eks med en bog eller en rejsedagbog, hvis du gerne vil huske dine oplevelser og tanker på din rejse

Nogle lufthavne er bedre udstyret end andre – med henblik på butikker, cafeér osv., og hvis du er i en veludstyret stor lufthavn, kan du godt få tiden til at gå, men hvis du skal vente mange timer, kan selv ventetiden i en stor lufthavn blive triviel. Det kommer også an på tidspunktet du befinder dig i lufthavnen på – hvis du opholder dig der meget sent, eller meget tidligt, er der mange butikker der er lukket.

Sørg for adspredelse; bøger, musik/playlister eller spil til din tablet eller telefon.

Ventetiden kan være planlagt, hvis man f.eks har en irriterende mellemlanding på 8 timer i Dubai (alle liggestolene var optaget), hvilket jeg uheldigvis har prøvet en enkelt gang –  men ventetiden kan også komme uventet.

Hvis du inden afrejse ved, at du har en lang mellemlanding, så sørg for adspredelse (og en behagelig rejsepude!!!!), der ikke fylder for meget i din håndbagage.

Irriterende forsinkelser

Generelt er forsinkelser irriterende, men jeg har erfaret, at alt ordner sig. Man kan alligevel ikke gøre noget for at få flytrafikken til at skynde sig, eller udbedre fejlene på den motor der er i problemer. Så ”go with the flow” – følg strømmen og tá det hele som en oplevelse, selv hvis frustrationerne bliver for mange. Brug muligheden for at lære noget om dig selv. Hvorfor bruge energi på negative frustrationer over noget, man alligevel ikke kan ændre.

Tá det med et smil

Det er altid en sjovere måde at starte eller afslutte rejsen på, at tage udfordringerne med et smil. Jeg ved dog at det er lettere sagt end gjort, men det er et velment råd, fra en der har prøvet at miste bagage, omdirigerede fly og aflyste flyvninger.

Pas på dig og på hinanden derude – og husk på, at der er andre mennesker i lufthavnen/bilkøen/busterminalen, der også er forsinkede. Hvorfor ikke have det rart sammen?…

Tidligere artikelLondon – mange gratis glæder
Næste artikelAt opleve og forandre…