En stor del af rejsen, er også forberedelsen og forventningens glæde. Jeg vil gerne være forberedt, og samle viden om de steder jeg rejser hen.

Jeg søger gerne på blogs og hjemmesider fra de egne jeg skal besøge. I bøger søger jeg råd om steder der kan besøges, og praktiske forberedelser og viden om destinationen, kulturen, befolkningen og begivenheder. Men jeg kan også godt fortabe mig i bøger der omhandler området eller rejseberetninger fra andre, der giver inspiration og gode ideer. Mange bøger kan købes som e-bøger eller lånes via biblioteket, men jeg foretrækker stofligheden i det at bladre i en bog.

Andre rejseblogs

Udland/Danmark

Mette & Martin rejser
En overskuelig rejseblog med gode guides og inspirerende rejsebeskrivelser – og ikke mindst fotos.

Kuffert & kompas
(et fabelagtigt navn til en rejseblog – hvorfor fandt jeg ikke på det?)
Rolig og smuk side med tips til oplevelser i Danmark og ”slow travel”.

TheTravelBook
Smukke fotos og masser af inspiration at hente. De har ligeledes en sektion med ”staycation” . God info om ferie og oplevelser i Danmark. Der er ligeledes udgivet en bog om emnet.

 

USA og roadtrip

Guide-USA
Masser af tips og råd til roadtrip og ture i USA. Folkene bag siden, har ligeledes oprettet en facebook gruppe, hvor man kan stille spørgsmål og få råd fra alle de andre der også rejser til USA. Indimellem får man mange gode råd på siden, og man kan selv stille spørgsmål til de andre i gruppen. 

Highways-USA
Konsulent og rådgiver, der hjælper dig til at planlægge din tur. Desuden mange gode gratis tips og råd på siden. Har ligeledes en facebook side.

Roadtrips i USA og Canada
Masser af gode råd om transport, billeje, færdselsregler, Route 66, oplevelser mm.

Magasiner
& bøger

Jeg nyder at sidde med en fysisk bøg eller magasin – stofligheden og følelsen af at bladre, er altså bare ikke det samme på en tablet. Jeg henter ofte min inspiration i de smukke billeder i magasinerne eller i guidebøger, rejsefortællinger og fra tid til anden i skønlitteraturen.

Vagabond Et dansk rejsemagasin. På hjemmesiden er der guides til forskellige destinationer der har været med i magasinet. Yderligere blogindlæg med gode råd og masser af inspiration.

American Trails Magasinet kan købes online. Det er en dyr sag, men også virkelig smukt og inspirerende. Det er i hvert fald guf for en grafiker, som jeg.

Bøger: Roadtrip USA

Mine anbefalinger til rejselekture til USA-turen, hvis du skal på roadtrip. Både under forberedelserne til rejsen, og som baggrundsviden, til inspiration og forventningens glæde. Wild Af Sheryl Strayed Skønlitteratur/selvbiografi. Udgivet 1. januar 2013 Forlag: Atlantic Books Sideantal: 336 Sheryl står i et vendepunkt i sit liv. Hun mister sin mor, og er separeret. Hendes følelser er et kaos, og hun er ude på en følelsesmæssig selvdestrutiv deroute. En dag fanger hendes opmærksomhed tilfældigt en bog, om vandring på PCT-Pacific Crest Trail, som er en af USA’s...

Udvalgte øjeblikke der har haft en stor betydning. Det er små som store øjeblikke fra mine oplevelser i det nære og fjerne.