Læsetid: 4 minutter

…og ting jeg ikke ville undvære på den lange tur

For at gøre flyveturen så behagelig som muligt, hvis man skal flyve i mange timer:

Varmt tøj (trøje, lange bukser)

  • Aircondition i mange fly, kan være nådesløs og isnende kold. Jeg har endda engang fløjet til USA, hvor passagererne sad med de udleverede tæpper og derudover, huer og vanter og tykke jakker, for at holde varmen. Det kan blive en meget lang og ubehagelig tur, hvis man fryser i flyet.

Nakkepude

  • Når man flyver længe, og har svært ved at falde i søvn, kan det være godt at have en nakkepude – gerne en oppustelig pude, der ikke fylder så meget i bagagen. Så har nakken bedre støtte, og man sove mere behagelig på den lille plads man har til rådighed på flyet (medmindre man rejser på first class selvfølgelig – personligt har jeg aldrig prøvet det – men deres pladser ser i hvert fald meget mere rummelige ud).

Lys i kabinen

  • Selvom lyset bliver dæmpet i kabinen ved lange flyveture, så passagererne kan sove, kan det nogle gange være svært at få en god søvn. Det kan derfor anbefales med en øjenmaske, der holder lyset ude og ikke generer øjnene.

Luftsyg/søsyg/køresyg

Jeg har altid været køresyg når jeg har været passager i bil – ad kringlede krogede veje og op og ned ad bakker – kender du følelsen? Første gang jeg var passager i et fly (heldigvis kun 1,5 time), havde jeg voldsom kvalme hele vejen, og følelsen af at der kunne komme en ladning når som helst. Jeg måtte holde det tilbage med vand og vejrtrækningsøvelser – virkelig trættende. Næste gang tog jeg piller imod transportsyge – og de tog toppen af det, men jeg blev meget træt og døsig da vi ankom til destinationen.

  • Jeg så en reklame for SEABAND, der er akkupressur mod transportsyge. Det er et lille svedbånd med en kugle på, som skal placeres på et bestemt punkt på håndleddet. Man skal presse hårdt på kuglen, hvorved akkupressur punktet bliver stimuleret. Jeg var lidt skeptisk, men hvis det virkede, og man kunne slippe for trætheden ved pillerne…..hvorfor ikke prøve?

Jeg fik et blåt mærke den første gang jeg brugte det, men det virkede! Jeg havde overskud til både at snakke, se film, spise og endda rejse mig og gå lidt rundt, uden at blive dårlig. Det var en stor lettelse, da det også var en af de lange flyveture. Det kan kun anbefales at prøve – de kan købes i blandt andet Matas og på apoteket. I pakken er der to bånd, og en vejledning til, hvor kuglen skal placeres.

Det virker i øvrigt også forbløffende når jeg er passager i både bil og bus.

Kontaktlinser eller briller

  • Bruger du kontaklinser, kan de hurtigt tørre ud med den aircondition der er i kabinen, så sørg for at have nogle øjendråber med i håndbagagen, eller tag brillerne på i flyet, hvis du også har briller i din styrke.

Tidsfordriv

  • På de fleste lange flyveture, er der masser af underholdning om bord i form af TV-serier, musik og film. Men hvis du gerne vil have lidt andre adspredelser, kan det anbefales med et magasin, en bog, eller andet der kan adsprede tankerne. Hvis du har en tablet eller telefon med, og du gerne vil spille – så husk at tage headset med, eller skru ned for lyden – tag hensyn til de andre passagerer.

Bevægelse

  • På den lange flyvetur, er det vigtigt at bevæge sig. Stræk armene mod loftet, stræk nakken, vip med fødderne, rejs dig op. Gå en tur på toilettet, eller gå lidt op og ned ad gangen. Gå på toilettet når du skal, og når du har muligheden – hold det ikke tilbage. Det er ubehageligt at sidde og holde sig hvis der opstår turbulens, og alle skal blive siddende indtil det er passeret. Man ved aldrig hvornår lejligheden byder sig igen. Så hvis du skal – også hvis der er kø – så stil dig pænt i kø og vent og gem ikke til senere.

Tá hensyn

  • Flyveturen er lige lang for alle passagerer – så hvis du bliver lidt irritabel og begynder at kede dig, så tænk lige på, at andre måske har det ligesom dig.
  • Spørg altid den der sidder bagved dig, om du må læne sædet tilbage – det er hamrende irriterende, hvis man har en kop kaffe stående på sit lille bord, og den bliver væltet ud over en uden varsel. Sæderne er indrettet til at lænes tilbage, men vis hensyn og spørg lige først. Det kan jo være at den der sidder bag dig, bruger pladsen.
  • Lad være med at blive irriteret når du skal rejse dig for at andre kan komme ud fra rækken. Dog her et tip  -hos visse flyselskaber kan du selv vælge pladser hvis du tjekker ind hjemmefra på din computer; Hvis du har en vinduesplads, skal du ikke rejse dig for alle andre. Til gengæld – hvis man sidder mod midtergangen, har man tendens til at rejse sig mere, hvilket generelt gør det til en mere behagelig tur.

Vi ønsker alle en behagelig rejse…

Foto fra pixabay.com

Tidligere artikelRejseguide Ulmon app
Næste artikelRejs med håndbagage