Læsetid: 2 minutter

Man går ind i en helt anden verden – en anden tidsalder. Udefra gør det ikke det største indtryk, men træd indenfor og oplev nostalgiens magi.

I vinterens kulde er der opsat varmekilder med glødende kul. Så man kan varme hænderne på en kold dag.

Inde i stuerne er der pyntet til jul, og i køkkenerne bages der flittigt julebag, som man gjorde dengang der ikke var almindeligt at have ovn i hjemmet.

Hos den gamle bager kan man købe honninghjerter og de bedste vaniljekranse, peberkager og studenterbrød. I baglokalet kan man se at gæs og flæskesteg er stillet klar. Det var i 1800 tallet ofte bageren der stegte stegene, da det ikke var alle der havde en ovn i husholdningen.

Overalt i Den Gamle By i Århus er det pyntet op til jul. En nostalgisk og hyggelig, traditionel jul. Hos apotekeren bliver du budt velkommen af et hologram, og du kan få råd til hvilke remedier og urter du skal indtage mod forskellige dårligdomme.

Når man kommer til sektionen fra 1920’erne er der stemning i den gamle boghandel, hos isenkræmmeren og gaden summer af liv, imens lyden af heste der trækker vogne med passagerer rundt i byen, er med til at få dig til at glemme tid og sted.

Mange steder og stuer kan besøges. Håndværkere der skærer og drejer, bageren, købmanden, isenkræmmeren, og ikke mindst i 1970’erne, hvor man kan besøge radio og TV forhandleren.

I 70’erne kan man også besøge forskellige lejligheder med smukke genkendelige detaljer for en der er vokset op i 70’erne. Men også for dem der er kommet senere til, er det en oplevelse. I Den Gamle By findes der masser af interaktive spil. Blandt andet kan du stille dig foran et interaktivt spejl, hvor du kan prøve 70’ernes påklædning.

Besøg gynækologen, kollektivet og kernefamilien, købmanden og bageren. Alle detaljer fra juledekorationer, juletræ og julepynt, kaffekopper, vaskepulver, og hvad man ellers brugte i dagligdagen er så gennemført, at det er som at træde ind i en tidslomme.