Læsetid: 4 minutter

Ta på en virtuel drømmerejse online – på din PC, tablet eller telefon….

Selvom landet stort set er lukket ned, sommerferien er aflyst og lufthavne ligger stille hen, kan du godt drømme dig afsted. Udforsk din næste rejse, eller drøm dig væk på eventyr. Mulighederne er mange for at tage på en drømmerejse.

Her giver jeg dig et par muligheder for inspiration, og for at tage på en virtuel rejse. Eventuelt til planlægning af en fremtidig rejse.

Screenshot fra Airpano.

GÅ PÅ OPDAGELSE ONLINE

Online findes mange guides med 360 graders fotos OG video! Her en anbefaling af Airpano.

Vil du på tur i Saharas ørken, til Rusland, Kina, Bolivien, USA, Spanien, Frankrig, Norge… tá en virtuel rejse verden rundt med Airpano. Dette kan gøres både med foto og med video

Det er ganske gratis. Når du har valgt et sted du vil besøge, klikker du på symbolet nederst, og du kan bevæge telefon eller tablet rundt i lokalet i alle vinkler og udforske området. Nogle af stederne er der symboler som indikerer yderligere oplevelser i form af video på Youtube eller information om steder som er markeret med et spørgsmålstegn eller andet symbol.

På tur med app

Med Google earth, kan du tage et kig ind i alle USA’s nationalparker. Du kan også bruge det på tablet eller telefon, men så vil jeg anbefale at downloade App’en til google earth fra din app-udbyder. Ifølge Google selv, kan du flyve et hvilket som helst sted i verden på få sekunder. Earth er animeret, så når du klikker på et nyt punkt du vil besøge, zoomes der ind og du vil føle det som om du flyver derhen imens du ser kloden oppefra.

Her kan du også se 360 graders fotos, men du skal flytte billedet ved at røre ved skærmen. Du har en enestående mulighed for at udforske parkerne.

Screenshot fra Google Earth.

Denne app giver dig også mulighed for virtuelle oplevelser indenfor kultur, eller hvad med en quiz eller en rejse ind i Harry Potters univers og locations? Du bør dog have en rimelig netforbindelse, da det suger datakraft når kortet zoomer dig fra sted til sted.

Ta’ de virtuelle vandresko på, og zoom ind på gadeniveau og se stederne fra gadeplan, eller tá flyveren rundt i verden – alt sammen imens du bliver siddende i din sofa.
Klik rundt – se dig omkring, og gå selv på opdagelse i alle de spændende oplevelser der findes online.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i dit eget projekt – en slags online scrapbog, kan du på Google earth lave dit eget projekt, uploade egne fotos og sætte pins på kortet hvilke steder du har besøgt. Dette kan du gøre offentlig tilgængeligt hvis du vil dele din rejse eller dine opdagelser/oplevelser.

Usa nationalparker

Tá et kig ind i USA’s nationalparker. Bliv inspireret til at se verden når den åbner igen, eller bliv klogere på USA’s natur.

Celebrating Harry Potter

Besøg locations fra Harry Potters univers, eller tag et kig ind i Diagon Alley. Tá på opdagelse i filmens univers.

Quiz global nationalparks

Med Google Earth kan du også quizze og kigge med på kloden hvilke steder der bliver quizzet om.

Discover Denmark

Få ideer til ferien i Danmark, eller tag en virtuel rundtur. Med denne tour kan du komme rundt i Danmark til nogle udvalgte steder, men du kan også selv gå på opdagelse. Klik dig ind og søg på forskellige seværdigheder. Du kan benytte dig af “streetview”, hvor du kan se steder fra gadeplan og bevæge dig rundt. Klik på silhouetten af den lille mand der er placeret nederst i billedet til højre.

Gå for eksempel en virtuel tur i Den Gamle By i Århus.

VR Youtube rejser

På Youtube kan du også finde masser af rejsevideoer i VR – flyt filmen rundt og kig dig omkring. Enten på PC, eller på telefon/tablet, hvor billedet kan flyttes.

Ta´for eksempel en tour i Grand Canyon. Sæt filmen igang, og klik dig til at se dig rundt omkring i 360 graders view.

Du har også en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på og blive omringet af elefanter eller løver.

Når de først er kommet hen imod dig, kommer de HELT TÆT PÅ! Flyt dig rundt og hold øje med dem alle sammen. Imponerende!

Tidligere artikelJulehygge i Den gamle by
Næste artikelGUIDE: Tur på Falster