Læsetid: 2 minutter

Danmark fra den smukkeste side

Solen strålede over Præstø Fjord, og den fremhævede alt det vidunderlige ved det danske …på ét og samme sted. På dette fantastiske sted i Danmark, står tiden stille, og man finder ro, både udenfor ved Præstø Fjord, og indenfor på Hotel Frederiksminde. Indretningen er stilfuld og gammeldags, og man føler sig hensat til en anden tid. Det indbyder til at sætte tiden på hold.

Så snart man træder indenfor, er man i en anden tid, hvor alt ikke skal gå så stærkt. Beliggenheden er idyllisk, og udsigten fra vores værelse var til Præstø Fjord – med solnedgang i vest og solopgang i øst i panorama view – live fra altanen. Dansk idyl, når det er allersmukkest.

Sanseophold

Ved ankomst venter en tår kaffe og kage imellem klokken 14-16. Vi blev dog anbefalet at tage kaffen så tidligt som muligt, da vi skulle forkæles med den 9-retters middag i restauranten.

Præstø fremstod som i en turistfilm for Danmark, så vi tog en runde i den charmerende by, inden den store middag. Man skal kun gå nogle få skridt ud fra hotellet, inden man er midt i charmerende Præstø. Her er mange smukke danske bindingsværkhuse og baggårde med stemning og sjæl. Gå gerne på opdagelse i Præstø inden middagen – det giver ekstra appetit, og det ville være ærgerligt at gå glip af den del af oplevelsen, når man er på de kanter. Smukt for øjet og sjælen.

Finesse og kreativitet

Vi havde bord klokken 18.30 til den store middag i restauranten på Hotel Frederiksminde, som er blevet tildelt en michelinstjerne.

Til start vil jeg sige; Hvis man skal prøve at spise på en restaurant med en michelinstjerne, bare én gang, så er Frederiksminde at anbefale. Det er smagen af Danmark – med finesse og stor kreativitet.

Modtagelsen var hjertelig af et yderst kompetent og vidende personale. Fra restauranten er der panoramaudsigt over fjorden, og der er lyst og let. Men det er uden at blive for fint. Der er stadig den gode danske hygge over atmosfæren, med hjemmebagt surdejsbrød og dansk keramik.

Middagen startede med 9 snacks – inden den 9-retters menu. Det er velsmag og nydelse i hver en bid. Et sansebombardement – for øjne, næse og gane. Hver enkelt ret, og hver enkelt snack var en øvelse i nydelse. Alle vine var afstemt til menuen, og man er mættet på indtryk flere dage efter sådan en svimlende fantastisk oplevelse.