Læsetid: 3 minutter

Til selskab på 1. th

UPDATE 2020: Restauranten eksisterer ikke mere, men Mette Martinussen og hendes kollegaer fortsætter med at “trylle” ved andre arrangementer.

Når man booker tid til spisning hos restaurant 1.th ved man aldrig hvad der kan ske. Det er netop Mette Martinussens formål med oplevelsen på restauranten….at man skal føle sig velkommen, taget godt imod af værtinden, og at man får nogle oplevelser med hjem der gør indtryk på sanserne.

Lyd, lys, historier der knytter måltidet sammen. At være i godt selskab. Hvis man booker plads til spisning på 1.th, skal man være åbensindet, og klar til at modtage de gaver man får til sanserne, og være klar til at være med på ”legen”. Intet er ”som det plejer”.

Vores første møde med restauranten, var i foråret 2015, hvor restauranten præsenterer en sansemiddag som en del af en fortælling. Fortællingen er temaet, og menuen sammensat efter inspiration fra denne. Når du besøger restauranten, kan det være det er en anden fortælling, eller en helt anden oplevelse du får end den jeg her vil beskrive. Jeg vil dog ikke gå i detaljer med menuen og de oplevelser der er undervejs, da det vil spolere overraskelsesmomentet for dig og andre.

Invitationen

Når du booker plads på restauranten, betaler du med det samme for den sammensatte menu inkl drikkelse. Jeg kan ligeså godt være ærlig….det er ikke en helt billig fornøjelse, men oplevelsen var alle pengene værd, og den vil være med mig i mange år. Når du modtager bekræftelsen, får du også samtidig en officiel invitation til at komme til selskab på 1.th. Ideen er netop at du skal føle dig inviteret, og ikke på noget tidspunkt skal afbryde ”illusionen” om et middagsselskab ved at tage pengepungen frem.

Der findes ingen skilte på facaden. Det ligner en ganske almindelig opgang. Ved ankomst blev vi modtaget allerede i porten af værtinden, hvor vi blev budt en varm forfriskning imens vi samledes og ventede på at alle gæsterne skulle ankomme. Alle var spændte på hvad aftenen ville bringe. Vi have booket tid til den lange middag som varer omkring 4 timer. Ved indgangen får man også overrakt et ”program” hvor man bliver præsenteret for aftenens fortælling, og de historier der binder måltidet sammen.

En gave pakkes ud

Herfra vil jeg kun afsløre ganske lidt, da det netop er forventningen og afsløringen af hele menuen og lyde, lys, handling og performance, der skaber hele dette kunstværk. Men vær sikker på én ting: Maden er udsøgt, delikat, veltilberedt – noget i mundrette små bidder, og andet i større mængder. Du går IKKE sulten derfra! Man er mættet af velsmagende, veltilberedte gourmet retter og alle de sanseindtryk man har fået. Leg med, når der skal leges. Kig rundt i lokalet – hav alle sanserne åbne.

Man ved aldrig hvad der venter – musik, kunst, lys, lyd, performance, dans, alt i det kunstneriske rum der kan være med til at skabe en fortælling. Det eneste du kan være forvisset om er, at du bør være åben for at møde og interagere med fremmede mennesker. Det er ikke en oplevelse, hvor man sidder ved samme bord som på en almindelig restaurant. Alle er en del af fortælling. Så åbn dine sanser, og vær klar til det uventede. Både i stuen og på tallerkenen. Men en ting er helt sikker: Måltidet vil være velsmagende og veltilberedt af de dygtige kokke.

Tidligere artikelFoodie turist i Danmark: Alchemist
Næste artikelUSA roadtrip – mod vest