TRYLLERIER, velsmag og sansebombardement
UPDATE 2020: Denne artikel er fra den første adresse. Vi har endnu ikke været heldige at skaffe booking til den nye restaurant.
Udefra, gør Alchemist ikke meget væsen af sig, og når man træder ind i lokalet, er der lukket helt af ud til gaden – sorte vægge, og sorte tykke gardiner, der lukker af, så man har fuld fokus på madoplevelsen og sanserne der skal pirres.
En lang bar, formet i hestesko med plads til 15 spisende gæster, og en spot ved hver opdækning, der giver hver ret deres fulde opmærksomhed i spotlyset, er scenariet vi skal fortrylles i.
Prisen er pebret, men man bliver fortryllet hele vejen igennem. Det er pengene værd – for oplevelsen er så stor, og man er så mættet både fysisk og på sanserne når man går derfra, at det er noget man vil tale om længe efter.
MENUEN ER SAT
Menuen er sat af restauranten, og man betaler en fast pris for hele menuen + vinmenu. 45 småretter (meget små, men enormt smagfulde – jeg har flere gange undret mig over, hvordan så meget smag kan komme ind i en enkelt mundfuld), der er delt op i 9 akter (grøntsager, skaldyr, indmad, fjerkræ osv), med en udvalgt vin til hver akt.
Det var vores første besøg på en restaurant af den kaliber i Danmark, og udi det molekylære, så spændingsniveauet var højt fra start. Men lige fra starten blev vi ligeledes fortryllet af deres blik for detaljen, deres viden, og det håndværksmæssige og kunstneriske arbejde der er lagt i hver enkelt ret. Hver servering havde hver deres særpræg – alle 45 retter !
En udfordring for sanserne
Helt utrolige dufte og smagsvariationer. Jeg smagte også noget, som ikke lige var for mine smagsløg – men det er jo en del af oplevelsen – at udfordre sine smagsløg, og lære dem at kende. Der var så mange fantastiske oplevelser, at jeg næsten ikke ved hvilken oplevelse jeg skulle fremhæve. Denne oplevelse skal man unde sig selv, hvis man interesserer sig bare lidt for mad og smag, og for det håndværksmæssige arbejde…..eller hvis man bare gerne vil udfordres på sine sanser.
Målløs og fortryllet
Personalet stiller gerne op og svarer på spørgsmål om maden, og chefkok og ejer, Rasmus Munk holder ikke kortene tæt til kroppen. Når først tryllenummeret er præsenteret for gæsten, svarer han gerne på spørgsmål om tilberedning og ingredienser. En meget sympatisk Rasmus Munk, har følgeskab af et ligeså charmerende og sympatisk team, der alle er med til at gøre denne oplevelse sublim.
Man ved intet om retterne på forhånd – og når først man er færdig med måltidet, og sidder målløs , mæt og forundret og fortryllet tilbage, kommer værterne ind med hele menuen på print, så man kan se hvilke retter og vine man er blevet præsenteret for i løbet af dette sansebombardement.
DEN NY ADRESSE:
Refshalevej 173C
1432 København
http://www.restaurant-alchemist.dk/