Læsetid: 3 minutter

At fange et øjeblik

– eller en evighed på et fotografi, er en kunst. Hverken min mand eller jeg er fotografer, men vi gør os umage for, at fange et fortryllende, magisk øjeblik. Nogle gange er omgivelserne bare fotogene, og det kan ikke gå galt. Men man har også hjertet med overfor motivet.

Vi lagrer oplevelserne i vores hjerter, og har altid minderne med os. Men en yderligere fornøjelse er det, at kunne fange og fastholde et fortryllende øjeblik med kameralinsen.

Jeg har her samlet nogle af de fotominder, som har betydet noget for os på vores rejser. Der har været mange betydningsfulde øjeblikke, så det har været svært at udvælge nogle enkelte.

For os, skaber disse fotos yderligere minder i hukommelsen, men jeg håber, at de stadig vil kunne inspirere dig som læser. Måske til næste rejsemål, eller bare til noget at drømme om, og arbejde sig hen imod – eller bare til dagdrømmeri, som siges er givende for kreativiteten.

Uganda – gorillatrek

Det allerførste møde med den gamle, godmodige silverback. Han var bedstefar, og en ny generation af silverbacks havde taget styringen i familien.

Queen Elizabeth NP

Nysgerrig elefant, der ved flodens bred løb efter båden vi sad i. Den “truttede” af os, og bad os om at forsvinde. Et flot og mageløst dyr.

New York

Sejltur og sightseeing. Fantastiske Brooklyn Bridge på en strålende dag i New York. Fra vores første store rejse.

Uganda Lake Bunyonyi

En glædelig overraskelse på vores tur, var dette lille stykke paradis ved Lake Bunyonyi. Jeg glemmer aldrig vores reaktion, da vi kørte ind på området. Mageløst.

Monument Valley

USA – Monument Valley (Navajo Nation). Store vidder, tronende monumenter formet af naturens luner. Indianske helligdomme og senere sov vi under den stjernebestrøede himmel der lyste over de store monumenter.

Yellowstone

En kold og solbeskinnet morgen i Yellowstone National Park. En afsindig lugt af svovl – men et fantastisk syn ved Grand Prismatic Spring.

Yellowstone

Mange små og større geysere i Yellowstone. Fantastiske udsigtspunkter, og ikke mindst et rigt dyreliv.

Canyonlands

Udkigspunkt ved Mesa Arch, Canyonlands. Mange smukke formationer i klipperne, og ikke mindst en flot udsigt over de store åbne vidder.

Arches National Park

Windows i Arches NP. Vores første møde med Utah og en af de utallige og smukke nationalparker i staten. En tur hvor guiden fik os ud på vildspor i klipperne.

Old Faithful Geyser

Old Faithful, som bogstaveligt talt giver et show på klokkeslet. tilskuerrækkerne er fyldt op når forestillingen begynder. Utroligt at man næsten kan stille uret efter naturens luner.

Seligman

ROUTE 66 – Memorabilia, nostalgi, 50/60’er stemning, og samtidigt en turistby. En mærkværdig oplevelse af nostalgi og de tilstrømmende turister og overflod af souvenirs.

Den største drøm

UGANDA. Jeg holdt vejret- I netop dette øjeblik. Kun få meter fra den førende silverback i gorillafamilien. Mine øjne beretter om ydmyghed og taknemmelighed.

Danmark – Fyn

Holckenhavn Slot. Et minde om en fantastisk dag, der var en total overraskelse fra min mand. Romantik, stemning og gode smagsoplevelser.

Jackson Hole

Et hurtigt “pitstop” i den lille by Jackson Hole, der viste sig at være fyldt med magi og verdens bedste kop kaffe.

Grand Canyon

Vores første blik på Grand Canyon, efter at have vandret på South kaibab trail. “Ooh ahh point”. Jeg var – som mange andre meget optaget af det fortryllende egern.

Yosemite

Det er som i et eventyr at besøge Yosemite National Park. Jeg var som fortryllet af al den storhed og skønhed.

Delicate Arch

Efter en sej og hård vandretur, mødte vi det mest fantastiske syn – Delicate Arch i Arches National Park. Vi oplevede solnedgangen og naturens magi på dette fantastiske sted.

Alle fotos i dette indlæg af Travelheart (Mia Christensen) og Søren Poulsen.

Foto i toppen er fra solnedgang over Grand Canyon. Et øjebliksbillede af min mand, der nyder udsigten, omgivelserne og indtager hele oplevelsen.