Læsetid: 3 minutter

Weekendophold i luksuriøs atmosfære – med træk og slip

En vinterdag i januar 2018, tog min mand og jeg turen fra Lolland til Nord-Als. Allerede da man fik badehotellet i syne, følte man sig hensat til en anden tid. Det ligner et lille stykke Sverige, men det passer perfekt ind i omgivelserne i vigen.

Fordums tider i nybyggeri

Det ligner et nyrenoveret badehotel, der har ligget der i umindelige tider, men synet bedrager. Det er faktisk nybygget i 2010. Men arkitekturen, stilen, stemningen, atmosfæren, alle detaljerne er nøje afstemt. Man bliver forført og henført til 20erne og 30erne (uden at jeg har været der), men fordums tider, hvor alt bliver sat ned i et andet tempo end det vi har i vores hverdag. Hvor man kan sætte tiden i stå, og vende blikket tilbage og indad.

Alle detaljer er nøje udvalgt – både på værelserne, i restaurant Vigen og i Skipperstuen. Tapeter der er håndlavet i England og charmerende træk-og slip toiletter (som sikkert også er specialfremstillet), er med til at skabe stilen, charmen og følelsen af det luksuriøse, uden at være pompøst.

 Skipperstuen og Madam Blå

Ved ankomsten var der kaffe og kage i den hyggelige ”skipperstuen”, hvor man også kan spise en god dansk frokost. Kaffen blev serveret i en Madam Blå kande, og den blev nydt imens man beundrede alle de gennemtænkte detaljer i rummet.

Om aftenen blev der serveret gourmet middag i restaurant Vigen. Et elegant og flot dekoreret rum, hvor et flygel sætter et præg på stemningen. Dansk og nordisk blandet med engelsk elegance.

Gourmet i Restaurant Vigen

Middagen var udsøgt, delikat og velduftende. Jeg kan ikke huske alle retterne, men hver og en var en udsøgt fornøjelse af velduft og velsmag. Og betjeningen var helt i top. Der var en tydelig interesse og passion for stedet og produktet, så man fik svar på tiltale, hvis man havde spørgsmål.

Vindueskarmene i restauranten er prydet med Flora Danica stel. Vi sad ved et vindue med en stor suppeterrine. Da jeg spurgte til værdien, skød jeg mange titusinder ved siden af. Der er ikke noget at sige til, at man ikke må røre udstillingen.

   
   

Værelset

Vores værelse lå med udsigt til vigen. Alt i værelset var udvalgt til at skabe den rigtige stemning. Selv stikkontakterne var ”originale”. En stregtegning af en kvinde fra 20’erne (gætter jeg på), var virkelig smuk, og var med til at understrege stemningen. Jeg er imponeret over alle de detaljer der pryder rummene.

 

Luksus morgenmad

Morgenmaden blev serveret i restaurant Vigen. Der var hjemmebagt brød, saltpølser, æg, champagne, croissanter, juice og mange andre lækkerier, som uden tvivl var hjemmelavet. Velsmag fra morgenstunden og en elegant serveret morgenmad, der lagde en god bund inden turen igen gik til Lolland.

Læs mere om det fantastiske Dyvig her…

Tidligere artikelFotominder
Næste artikelKragerup Gods