Læsetid: 2 minutter

Hjælpen er nær..

Jeg er altid blevet køresyg, søsyg, og på min første flyvetur blev jeg luftsyg. Det var så slemt, at jeg måtte lave vejrtrækningsøvelser på hele flyveturen, og samtidig sidde klar med en pose. Næste gang var en længere tur, og der tog jeg piller imod luftsyge, som man så bare bliver døsig af. De tog toppen, men hjalp ikke det store.

Seaband

Jeg fik anbefalet at prøve seaband, som er et slags elastikbånd af frotté, med en kugle i midten. Kuglen skal placeres et bestemt sted på dit håndled. Der er udførlige anvisninger med i pakken. Med kuglen laver du akkupressur på et punkt der modvirker kvalme.

Lad mig sige at jeg var tvivlende, men hellere prøve end at blive døsig af pillerne….

De skulle testes af på en lang flyvtur –  og jeg var forundret og lettet. Det virkede! Man skal presse lidt hårdt, og jeg fik et blåt mærke, men hellere det end kvalme. Jeg kunne drikke og spise, og læse – ting der gør flyveturen mere behagelig og ”kortere”, helt uden at blive luftsyg.

Til lands, vands og i luften

Jeg har efterhånden testet dem af i bil, bus, fly og færge. Og de virker! Den anbefaling jeg i sin tid fik, vil jeg hermed gerne give videre. Sea Band akkupressurbånd kan købes mange steder (prøv apoteket). Pris er mellem 60-130 kroner. Jeg købte et par til 80 kroner, og de fungerede upåklageligt.

Tidligere artikelBøger: Roadtrip USA
Næste artikelBerlin 4 dage