Læsetid: 3 minutter

Julestemning, lys, glæde, varme, dejlige minder. Jeg elsker julen.

Jeg ved da godt, at ikke alle er ligeså begejstrede for julens tid, som jeg, men jeg fokuserer på det gode, på glæden og stemningen, og ikke på det stress som mange forbinder julen med.

At indkøbe gaver, er en fryd, da jeg tænker på den enkelte når jeg går på gavejagt. Indpakningen er en ligeså stor del af glæden ved at give gaver. Jeg sender modtageren en venlig og kærlig tanke.

jul_new_web3

Pynt uden guirlander

Kan du huske Gertrud Sand fra julekalenderen? Når jeg nævner for folk, at jeg elsker julen og glæder mig til at pynte op, tror de straks, at mit hjem er stoppet med nisser og guirlander.

Men det er stemningen jeg gerne vil have frem, og den er ikke nødvendigvis ensbetydende med mere. Stemningen af varme og hygge og glæde, er for mig ikke bare en masse nisser. Jeg har faktisk kun en enkelt der kommer frem til juletid- en jeg selv har fremstillet-og den er hverken hæklet eller strikket (ikke noget i vejen med hæklenisser, men bare ikke min stil).

Men juletid er også en tid, hvor vi mindes-dem vi holder af, dem vi har mistet og oplevelser vi har haft, steder vi har været. Vi ser tilbage på året og bringer vores liv i perspektiv.

jul_deko

Stemning fra verden

Når jeg er ude at rejse opsøger jeg nogle gange steder, hvor man kan købe julepynt. Jeg har begrænset mig til, at må tage en enkelt eller måske to ting med hjem til juletræet.

Vores juletræ derhjemme er en scrapbog over steder vi har været og ting vi har oplevet. Så hver gang jeg kigger på det pyntede juletræ, mindes jeg med glæde.

Harrods i London

Første gang jeg købte julepynt til træet udenlands, var i Harrods i London. Vi var der i oktober måned, og juleudstillingen var gjort klar. Der var julelys i øjnene. Jeg følte mig som et barn ved juletid. Totalt uden filter, og tog bare stemningen ind. Masser af glædelig juleaura.

jul-vegas2 jul-jackson jul-san-fran1

The oldest christmas shop in NYC

På efterfølgende rejser, har jeg opsøgt steder hvor man kunne købe julepynt. Ikke at jeg bruger dagevis på at lede, men jeg tjekker med min ven www om jeg kan finde nogle shops inden afrejse.

I New York, fandt jeg en shop ”The Christmas Cottage”, der har åbent hele året, og praler af at være ”the oldest christmas shop in New York City”. Det var et slaraffenland, selvom selve butikken dog ikke var gigantisk, var der masser af pynt – både den afdæmpede slags og den med ”bling bling”.

Når jeg kommer hjem fra rejse, bliver pynten lagt væk. Medmindre selvfølgelig, at det er tæt på jul. Jeg kan endda en tid glemme, at jeg havde det med hjem. Men når pyntetiden kommer, og det bliver hængt på træet, vælder minderne frem, og jeg bliver fyldt med nostalgi og glæde. Jeg føler mig taknemmelig!

Er det ikke også det julen handler om? Taknemmelighed, kærlighed, glæden ved at give og deles om oplevelsen? Det er det i hvert fald for mig. Der står bare en ting mere tilbage at ønske: at vi også i hverdagen holdt os dette for øje, og ikke kun ved juletid.

Der er dog et ønske mere:

Jeg ønsker dig en glædelig vidunderlig jul

Se mere fra christmas cottage her

julheader2

Tidligere artikelRejseglæde og udlængsel
Næste artikelGUIDE: Wonderful Copenhagen