Læsetid: 3 minutter

Vi er som mennesker en del af naturen, og den er en del af os. Men alligevel behandler vi den uden megen omtanke.

Klima og miljø er et stort samtaleemne, og vi rykker os også som forbrugere i den rigtige retning. Men alligevel, ser man, når man kigger ud i verden, at respekten for naturen er haltende, mildest talt.

Flere organisationer gør et stort stykke arbejde for at skabe opmærksomhed om vores klima, og om truede dyr. Ligeledes, bliver vi også som turister, gjort opmærksomme på dyreturisme. Flere rejsebureauer, tilbyder ikke længere ture, hvor man kan ride på elefanter, og flere turister er blevet mere bevidste om, at respektere dyrene og naturen.

Vandbøfler, Uganda

I det hjemlige i Danmark, er vi også blevet gladere for, at bevæge os i naturen. Både bogstaveligt talt, og det at mærke nærværet i naturen, at opholde sig i naturen. Salget af telte er steget i de senere år (og det er ikke kun på grund af Roskilde festival).

Vi har brug for den næring der er i naturen – både de fødevarer den kan spire, og den sjælelige, beroligende næring. Energien eller roen – vi kan få begge dele.

Vi er alle levende væsener, og derfor støtter jeg en af de organisationer, der gør et stort stykke arbejde, for at bevare vores klode, og de dyr der har brug for en hjælpende hånd for at overleve – fordi vi som mennesker har gjort vores for at det er kommet så vidt.

Min egen støttesag

Jeg støtter især WWF, og deres program for bjergorillaernes bevarelse. Men dette har for mig, også en meget personlig årsag. I 2013 besøgte min mand og jeg Uganda, og var på gorillatrekking i Bwindi national forest. Det var en fortryllende oplevelse, at få lov til at se disse vilde dyr i deres naturlige habitat. De var meget bevidste om vores tilstedeværelse, men de havde tillid til, at vi ikke var farlige for dem. Et fantastisk fortryllende øjeblik, som jeg oplevede på denne tur – denne nærhed og tillid, har gjort mig meget opmærksom på naturen, og dyrene omkring mig.

Min opfordring er, at vi alle tænker os lidt mere om, når vi færdes i naturen – om det er på en gåtur med hunden eller som turist i fjerne egne. Efterlad kun dine fodspor – smid affald i en skraldespand. Hold naturen ren. Som turist – hold dig fra dyreshows som dansende bjørne og aber der kører på cykel – den slags turisme er ikke for din eller dyrets fornøjelses skyld – det er alene for profittens skyld.

Lad os bevare alsidigheden i naturen, så vi alle kan have glæde af den i mange år frem, og dem der kommer efter os kan nyde magien der er naturen.

Tidligere artikelGUIDE: Kørsel i USA
Næste artikelDanmark er et yndigt land