Læsetid: 5 minutter

Motion og oplevelser i een pakke…

Oplev det nære – og tag ud hvor du normalt ikke færdes i din hverdag. Der er så mange oplevelser ude i det danske landskab – det handler bare om at gribe dem. Selv bor jeg på Lolland – nærmere bestemt Nakskov. Jeg elsker at rejse og opleve verden – men det er også vigtigt at opleve det nære – at tage det til sig, som er lige udenfor døren. At åbne sine sanser for sin omverden og den dagligdag vi har og lever i.

Jeg har aldrig haft hverken kørekort eller bil, idet jeg aldrig har haft brug for det. Jeg anvender ofte den offentlige transport, men hvis man vil lidt længere ud på landet og opleve det lokale, er den offentlige transport mangelfuld.
(UPDATE: Jeg har imellemtiden taget kørekort, og kommer vidt omkring i det danske land).

Camp-Adventure
Fuld koncentration på trætopbanerne i Camp Adventure.

Camp Adventure

Jeg opdagede en helt ny verden af muligheder, da jeg prøvede at kombinere den offentlige transport med cykling – det gjorde lige pludselig min rækkevidde større. F.eks. tog jeg og “herligheden” cyklerne med i toget til Næstved, og cyklede derfra til Camp Adventure i Haslev, hvor man kan klatre og nyde den dejlige og hyggelige atmosfære i trætoppene – og på gårdspladsen, hvor der er mange hyggesteder og oaser.

Det var en dejlig måde at være sammen på, og samtidig fik man motion og oplevelser i det fri. Der er ca. 16 km fra Næstved station til Camp Adventure – en ganske rimelig cykelafstand (i mine øjne – der skal jo også være energi tilbage til at klatre OG til at komme hjem igen). Hvis man tager cyklerne fra Næstved, ligger BonBon Land desuden cirka halvvejs mod Haslev, hvis man skulle have lyst til flere oplevelser undervejs.

På Camp Adventure kan man klatre i trætoppene i forskellige højder, på baner af forskellig sværhedsgrader for både styrke og balance/koordination. Man får en grundig sikkerhedsinstruktion før man går igang. Området er et hyggeligt skovområde, hvor der også er mange der går ture i de smukke omgivelser.

På pladserne rundt omkring, er der indrettet steder hvor man kan spise sin medbragte mad, eller man kan bestille sandwiches. Der er desuden indrettet en “hyggekrog” med en masse hængekøjer, så man kan hvile sig lidt efter al aktiviteten. En af de nyere tiltag på Camp Adventure, er en klatrehal, hvor man kan prøve kræfter med sine evner for at klatre.

Du kan læse mere om banerne, priser, klatrehal mm. ved at klikke her.

udstyr

Knuthenborg Park

Men i det helt nære, befinder der sig jo Knuthenborg Park  – hvor man også må gå og cykle. Der er dog – selvfølgeligvis – begrænsninger, da der er visse områder man ikke må begive sig hen hvis man ikke er i bil – men man kan stadig få nogle fantastiske oplevelser med dyrene og naturen – Småland og forlystelserne i vandparken er også tilgængelig når man er gående/på cykel. Fra Maribo station til hovedporten i Knuthenborg, er der ca. 6,5 km.

Det bedste ved at tage ud at opleve på denne måde – er, at man får motion samtidig med at man er ude at opleve og få krydret sine sanser. Man opdager ikke hvor meget man egentlig får motioneret – da det bliver camoufleret godt af de ting man ser undervejs.

Mit ophold i Knuthenborg på cykel, var lidt med ærefrygt, da det er mange år siden jeg har været der – og der har tidligere kun været i bil sammen med mine forældre. Når man er på cykel kan man jo ikke bare låse sig ind i bilen hvis man vil i sikkerhed. Du bliver nødt til at væbne dig med tålmodighed, da nogle af dyrene godt kan finde på at blokere vejen…men det er jo netop bare en del af oplevelsen.

Mit råd hvis du begiver dig ud på græs arealerne til dyrene…..sørg for at tag sko på der gerne må blive beskidte, da der er dyrelort rundt omkring……bare et godt råd så du ikke tager den dyreste og nyeste nike-model på.

Ved indgangen får du udleveret en guide til parken samt et kort, hvor der er optegnet med rødt, hvor man ikke må færdes som gående eller på cykel. Du får til gengæld oplevelser med, som folk i bil ikke ser – der er stier i parken udelukkende til fodgængere og cyklister, og man får faktisk set en del af parken, som man ikke tænker på at udforske når man kører i bil.

aesel7

Nogle af dyrene kan være ret nærgående, så sørg for, ikke at have for meget “løs” bagage med på cyklen – sørg for, at det er pakket ned i en rygsæk eller anden form for taske, der sidder fast på cyklen.

Dyrene har en beroligende effekt på mig. De har deres helt eget tempo, og det er dejligt afslappende. Tag dig tid til at færdes blandt dyrene, og især de meget tamme æsler og ponyer, kan have en beroligende effekt. De kommer gerne hen til dig – og du kan roligt ae dem. Men pas på lamaerne – de kan godt finde på at spytte – og du har ingen steder at gå i dækning når du er på cykel.

Du kan læse mere om priser, dyrene, events og meget mere ved at klikke her.

Find cyklen frem og udforsk omgivelserne og indånd verden omkring dig!

pony2 buffallo1

Næste artikelUSA Nationalparker