Læsetid: 4 minutter

Gudebryg, luksus chokolade, vafler og renaissance…

Hvis man er ølentusiast….ja så er Belgien et “must”. Enhver by har deres eget specielle hjemmebryg hvis lige man aldrig har smagt. Hvis du derimod ikke er til øl, men bare noget lækkert fyldigt chokolade, så forefindes det også i massevis….

TURISTINFO-BELGIEN: http://www.visitbelgium.com/

Gent

TURISTINFO: http://www.visitgent.be/

Byen bugner af flotte renaissance- og gotiske bygninger. Smuk arkitektur. Men tag til det “Historiske centrum” (den gamle bydel) – der er absolut smukkest –  og tag en kanalrundfart, hvor de imponerende bygningsværker bliver sat til skue.

Der er mange charmerende pladser og torve i Gent, hvor der ofte er markeder og masser af stemning. Hvis du bliver træt af shopping og vandring i de smukke gader, kan du altid sætte dig ved en af de utallige caféer/barer og få dig et godt glas velskænket belgisk fadøl.

Gravensteen Castle

Gravensteen betyder grevernes slot…..det er et imponerende bygningsværk, der er renoveret og istandsat til den store guldmedalje, for at få det til at fremstå som i sin storhedstids pragt.

Slottet har også været brugt som fængsel, og på Gravensteen er der både en udstilling med ridderrustninger og gamle våben – sabler mv. og en af de lidt mere grusomme udstillinger med torturinstrumenter. På toppen af slottet venter der den flotteste udsigt over byen Gent.

ØL, ØL, ØL…

Hvis du er ølsmager- og nyder, er der rigtig dejligt øl overalt, men anbefales kan især  “Het waterhuis aan de bierkant” som har 170 forskellige belgiske slags øl – 17 af dem er fra fad. Stedet laver også et par forskellige slags øl, som er deres helt egen opskrift – de kan ligeledes fås på fad.

Stedet har den mest cahrmerende placering ved vandkanten og omgivet af flotte gamle bygninger. Et meget hyggeligt sted med fantastisk øl.

Se “menukortet” her

Brügge

TURISTINFO: http://www.brugescard.com/

Hvis du tager toget til Brügge, er det ingen sag at finde ind til det charmerende centrum, da der er lavet en turiststi som du bare skal følge – så bliver du ledt direkte til smørklatten af Brügge.

Det er som at rejse tilbage til en anden tid – fantastisk flotte gotiske bygninger, bladguld og hyggelige caféer. Du kan gå tur langs kanalerne, drikke en dejlig hjemmebrygget øl, og meget andet. Brügges historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste og er fyldt med seværdigheder.

Selvom det er en lille by, er der masser at se, opleve og smage på.

Tag de 366 trappetrin op i klokketårnet Belfort og nyd den fantastiske udsigt. På vejen op bliver der mere og mere trangt, men det er det hele værd.

brux_mannekenpis_str

JA, den er gó nok…..ham den meget lille fyr helt oppe, der næsten ikke kan ses, er Manneken…

Bruxelles

TURISTINFO: http://visitbrussels.be/bitc/front/home/display/lg/en/section/visiteur.do

http://www.eupedia.com/belgium/brussels.shtml

Grand Place (Grote Markt)

En af europas smukkeste pladser, der er omgivet af bygninger, der hovedsagligt stammer fra slutningen af det 17. århundrede. Det er en af de største turistattraktioner i Belgien. Nyd skønheden og bliv betaget af storheden. Pladsens vartegn er det gamle rådhus fra 1400-tallet. Grand Place står ligeledes på UNESCOs verdensarvsliste.

Manneken og Jeanneke-Pis

Manneken Pis er jo egentlig bare en statue i en fontæne af en tissende dreng. Den lille fyr er kun 60 cm. høj, men ikke desto mindre, er han et vartegn for Bruxelles og et nationalsymbol for Belgien.

Den første gang jeg så Den lille havfrue i Københaavn, blev jeg utroligt skuffet, men det er ingenting ved siden af min skuffelse over “den lille mand”. Jeg ledte længe, indtil det gik op for mig, at jeg var gået lige forbi flere gange. Dog er indbyggerne meget stolte af Manneken-Pis. Han har også en mindre kendt  “lillesøster” – Jeanneke-Pis, der er lokaliseret ikke så langt derfra – hende er de til gengæld ikke så stolte af…hun er da også godt gemt væk – så hvis du vil se hende, skal du lede lidt – hun er gemt godt af vejen i på en meget lille lukket sidegade i et kvarter med mange restauranter. Desuden er hun godt bevogtet og befinder sig bag lås og slå – men du kan se hende igennem gitteret.

Placeringer:

Mannekin Pis Statue
Rue de l’Etuve 31 / Lievevrouwbroersstraat 31

Jeanneke Pis Statue
Metro stop: Anneessens, Central, Bourse

Læs mere om historien bag  

Tegneserier

Belgien har en lang tradition for tegneserier, og er ophavsmænd til nogle af de kendteste figurer – bl.a. Tin Tin, smølferne, Lucky Luke, Splint & Co. Der ligger også et tegneserie museum i Bruxelles.

Overalt i byen er der figurer – store som små, husmalerier, statuer mv, der tydeligt viser traditionen for tegneserier. Humoren som går igen i tegneserierne, skinner også indimellem igennem i butiksvinduer og på gader og stræder.

Vafler og chokolade

Når du har smagt på de gyldne belgiske dråber, er det tid til at smage på deres kendte vafler og ikke mindst chokolade, som forefindes i store mængder. Under “links” kan du finde henvisning til en liste over chokolademagere i belgien, og finde frem til nogle af de bedste i Bruxelles. Jeg kan anbefale “Leonidas”. I mange af forretningerne, kan du blande din egen æske med lige præcis de smagsvarianter du bedst kan lide.

LINKS

Liste over chokolademagere: http://www.eupedia.com/belgium/belgian_chocolate.shtml

Beskrivelse af området (Flandern) og byerne Bruxelles, Brügge og Gent: http://www.visitflanders.dk/Opdage/byer/ghent/gent-historie/

Tidligere artikelUSA Nationalparker
Næste artikelCompeta og Malaga