Vind med Travelheart

Fokus på en bæredygtig hverdag og rejse

 

Vaner kan ændres...

Vi har i mange år talt om bæredygtighed og miljøvenlighed, men opmærksomheden og folks vilje til selv at tage affære har taget fart. Jeg gør selv en indsats for at nedsætte mit forbrug af plastik, selvom jeg godt kunne efterspørge flere dagligvarer der bliver tiltænkt en alternativ emballage. Men udviklingen er også i fuld gang. Der bliver fremstillet mere miljøvenligt emballage. I Danmark har vi rent drikkevand (det må vi også kæmpe for at bevare), og derfor har jeg gjort det til vane altid at have min drikkedunk af aluminium med mig. I hverdagen og på vandreturen. Det er længe siden jeg har købt en plastikpose. Det kræver tilvænning, men man får hurtigt andre vaner hvad dette angår, hvis man gør en indsats. Jeg laver denne konkurrence for at skabe fokus på vores vaner - og alt for høje plastikforbrug, og komme med min egen opfordring til at ændre på de små ting som vi hver især kan.

Lidt efter lidt...

I løbet af de sidste par år, er jeg blevet meget mere bevidst om mit forbrug. Rejserne bliver der ikke skåret ned på - men det er faktisk heller ikke så ofte jeg rejser - selvom jeg har en rejseblog. Men jeg skriver gerne om det, blandt andet fordi det også har givet mig en større respekt for andre mennesker og den verden vi alle færdes og lever i. Det har åbnet mine øjne for, hvor vigtigt det er, at vi passer på den, og alle tager en lille del af ansvaret for at vende situationens tilstand.

Det er for mig et spørgsmål om at ændre vaner - så det går stille og roligt fremad. Selvfølgelig er der stadig områder man kan ændre på, men det vigtigste for mig er, at jeg gør noget.

Vatrondeller er skiftet ud med ”frotté rondeller” til at fjerne make-up’en. Det er sjældent der bliver købt plasticflasker med vand - jeg bruger min Klean Kanteen drikkedunk. Plastikposerne ved indkøb, er erstattet af indkøbsnet der er genanvendelige og robuste. Små ting der er blevet ændret efterhånden, og nu er blevet nye vaner. Og hvis man tager fat på én lille ting af gangen, har man efterhånden gjort sig selv, sine medmennesker, miljøet og kloden en stor tjeneste. Det jeg efterhånden får den dårligste samvittighed over, er al den plastic der kommer i skraldespanden. Al den emballage, der er meget svær at undgå i de danske supermarkeder. Jeg er sikker på, at flere kender den følelse. Det vigtigste er ikke at du laver om på alle dine vaner på én gang. Det vigtigste er, at du tager et ansvar - og gør så meget eller lidt du kan. Vi skal alle tage et ansvar - og uden at pege fingre af hinanden, men løfte opgaven i fælles flok.

Udskift plasticposen

Ved at have en genanvendelig indkøbspose med når vi handler, kan vi ifølge Greenmatch. dk, spare 1,7 kilo plastic på årsbasis.

(Fra Greenmatch.dk: En dansker bruger 85 plastikposer om året. Ved at medbringe din egen stofpose når du køber ind, kan du derfor spare 1,7 kg plastik om året.)

I konkurrencen på facebook kan du vinde  3 genanvendelige indkøbsposer fra Envirosax. Læg en i tasken, lommen, bilen.....så du altid har en indkøbspose på dig. De kan rulles sammen så de kan ligge i lommen. Til de tre poser hører også en opbevaringslomme. Med i præmien er ligeledes et unikt emaljekrus med logotype fra Travelheart. Der er kun trykt dette ene krus i netop denne logovariant. Envirosax muleposer/indkøbsposer er stærke, fri for kemi, langtidsholdbare, vandafvisende og vaskbare. Størrelse: 50 x 42 cm. Tag det med i din kuffert, og brug det til vasketøj eller vådt badetøj, den sidste dag inden hjemrejsen. Det anbefales, at du vasker det i hånden, og lader det lufttørre. Indkøbsposen fra Envirosax kan bæres over skulderen. Der trækkes en vinder tirsdag 2. april 2019. Vinderen offentliggøres på facebookopslaget til konkurrencen, og får ligeledes direkte besked.

 

Tagget , .